زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

آثار برق (قرآن)





آثار برق با توجه به آیات قرآن عبارتند از:


۱ - امید



برق، موجب امید برخی افراد:
۱. «هُوَ الَّذِي يُرِيكُمُ الْبَرْقَ خَوْفًا وَطَمَعًا ...؛او کسی است که برق را به شما نشان می‌دهد، که هم مایه ترس است و هم مایه امید....» از امام رضا علیه‌السّلام درباره «برق» در این آیه سؤال شد، فرمود: مایه ترس برای مسافر و مایه امید برای مقیم در وطن است.
۲. «وَمِنْ آيَاتِهِ يُرِيكُمُ الْبَرْقَ خَوْفًا وَطَمَعًا ...؛و از آیات او این است که برق و رعد را به شما نشان می‌دهد که هم مایه ترس و هم امید است (ترس از صاعقه، و امید به نزول باران) ....»

۲ - ترس



برق، موجب ترس و نگرانی برخی مردم:
۱. «هُوَ الَّذِي يُرِيكُمُ الْبَرْقَ خَوْفًا وَطَمَعًا ...؛او کسی است که برق را به شما نشان می‌دهد، که هم مایه ترس است و هم مایه امید؛ و ابرهای سنگین بار ایجاد می‌کند!» از امام رضا علیه‌السّلام درباره «برق» در این آیه سؤال شد، فرمود: مایه ترس برای مسافر و مایه امید برای مقیم در وطن است.
۲. «وَمِنْ آيَاتِهِ يُرِيكُمُ الْبَرْقَ خَوْفًا وَطَمَعًا ...؛و از آیات او این است که برق و رعد را به شما نشان می‌دهد که هم مایه ترس و هم امید است (ترس از صاعقه، و امید به نزول باران) ....»

۳ - راهیابی



برق، سبب راهیابی در تاریکی‌ها:
«أَوْ كَصَيِّبٍ مِّنَ السَّمَاءِ فِيهِ ظُلُمَاتٌ وَرَعْدٌ وَبَرْقٌ ... • يَكَادُ الْبَرْقُ ... كُلَّمَا أَضَاء لَهُم مَّشَوْاْ فِيهِ ...؛یا همچون بارانی از آسمان، که در شب تاریک همراه با رعد و برق و صاعقه (بر سر رهگذران) ببارد ... (روشنایی خیره کننده) برق، نزدیک است ... هر زمان که (برق جستن می‌کند، و صفحه بیابان را) برای آنها روشن می‌سازد، (چند گامی) در پرتو آن راه می‌روند....»

۴ - پانویس


 
۱. رعد/سوره۱۳، آیه۱۲.    
۲. عروسی حویزی، عبدعلی بن جمعه، تفسیر نورالثقلین، ج۲، ص۴۸۹.    
۳. روم/سوره۳۰، آیه۲۴.    
۴. رعد/سوره۱۳، آیه۱۲.    
۵. عروسی حویزی، عبدعلی بن جمعه، تفسیر نورالثقلین، ج۲، ص۴۸۹.    
۶. روم/سوره۳۰، آیه۲۴.    
۷. بقره/سوره۲، آیه۱۹.    
۸. بقره/سوره۲، آیه۲۰.    


۵ - منبع


مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۲۱۰، برگرفته از مقاله «آثار برق».    


رده‌های این صفحه : برق | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.